23.10.2013. plkst.10.00. LTRK telpās notiks bezmaksas seminārs par tirdzniecību ar Baltkrieviju un valsts iepirkumiem.

2013.gada 23.oktobrī plkst. 10.00. Latvijas-Baltkrievijas Starpvaldību komisijas ekonomiskās un zinātniski-tehniskās sadarbības jautājumos sēdes programmas ietvaros «Baltkrievijas universālā preču birža» sadarbībā ar Latvijas-Baltkrievijas Lietišķās sadarbības padomi, Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kameru un Latvijas Darba devēju konfederāciju organizē semināru par jaunām iespējām Latvijas-Baltkrievijas tirdzniecībā un ārvalstu kompāniju iespējām piedalīties valsts iepirkumos Baltkrievijā.

«Baltkrievijas universālā preču birža» ir reģionā lielākā preču elektroniskās tirdzniecības platformā, caur kuru tiek tirgoti (imports/eksports) kokmateriāli, metāls, lauksaimniecības produkcija, celtniecības materiāli un rūpniecības produkcija. Sakarā ar veiksmīgo darbību Baltkrievijas valsts Biržai ir deleģējusi valsts iepirku organizēšanu caur elektronisko Biržas platformu, kas ļauj ārvalstu uzņēmumiem piedalīties iepirkumos. 

2012.gadā Biržā veikto darījumu kopējais apjoms bija 1,5 miljardi EUR, šogad tiks sasniegts 2 miljardu EUR apjoms. Pēc darījumu apjomiem Latvijas uzņēmumi pēc biržas darījumu apjoma ir trešajā vietā pēc Polijas un Krievijas. No Latvijas Biržā tirgojas vairāk kā 180 uzņēmumi.

Seminārā tēmas:

  1. «Baltkrievijas universālā preču birža»: tirdzniecības mehānisms, pakalpojumi, preču veidi, loģistika, biržas noliktavas ārpus Baltkrievijas, darījumu drošība.
  2. Biržas pārstāvniecība Latvija- darbības virzieni, pakalpojumi klientiem.
  3. Elektroniskie valsts iepirkumi, izmantojot Biržas platformu.
  4. Kokmateriālu tirdzniecības sekcija. Mežizstrādes pakalpojumi Baltkrievijas iekšējam tirgum.
  5. Baltkrievijas mežu ministrijas uzņēmumu sadarbības piedāvājumi.

Dalība seminārā- BEZMAKSAS

Reģistrācija dalībai seminārā, nosūtot dalībnieka aizpildītu anketu (skat. pielikumā) uz e-pastu andris.s@bizservices.lv, līdz 2013.gada 18.oktobrim.

Semināra norises vieta: Krišjāņa Valdemāra iela 35, Rīga (Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kamera)

Semināra laiks: plkst. 10.00.-  13.30.

Dalībnieku reģistrācija no plkst. 9.20.

Kontaktiem:

«Baltkrievijas universālā preču biržas» pārstāvis Latvijā SIA „Business support services”

Tālr. +371-22025857, e-pasts: andris.s@bizservices.lv, kontaktpersona: Andris Spūlis

www.butb.by

www.bizservices.lv